15 de setembre de 2019 - 10:15 hores del matí - 5 km i 10 km

El cros de l'Ametlla de Merola supera les expectatives i

torna a créixer en la participació

En total 379 atletes van ser a la matinal amb victòries de

Víctor Puyuelo i Meritxell Soler en la prova dels 10 km.

La   celebració   de   la   reeixida   primera   edició   de   la   cursa   gatejant   per   a nadons    de    com    a    màxim    un    any;    l'augment    exponencial    de    la participació   en   la   cursa   de   5   km,   que   ha   ultrapassat   el   centenar   de participants,   i   la   creixent   acceptació   de   les   curses   per   a   infants,   han estat   els   fets   més   remarcables   de   la   31a   edició   del   Cros   de   l'Ametlla   de Merola,   que   aquest   matí   ha   aplegat   379   corredors   a   la   colònia   tèxtil puig-regenca. L'aragonès     resident     a     Lleida     Víctor     Puyuelo     (CA     Oroel)     i     la santjoanenca    Meritxell    Soler    (Avinent    CA    Manresa)    van    ser    els guanyadors   en   la   cursa   de   10   km.   Puyuelo   va   mantenir   una   dura pugna   amb   el   barceloní   establert   a   Navarcles   Pol   Guillén   (Avinent   CA Manresa),   fins   que   un   canvi   de   ritme   de   Puyuelo   uns   centenars   de metres   abans   de   la   línia   d'arribada   li   va   reportar   el   triomf,   amb   un temps    de    32'    i    27''.    Pol    Guillén    va    travessar    la    meta    set    segons després.   El   tercer   graó   del   podi   va   ser   per   al   guanyador   de   l'any passat,   Youssef   Taoussi   (FC   Barcelona),   amb   un   registre   de   32'   i   49''. Meritxell   Soler   no   va   tenir   oposició   en   la   cursa   femenina.   L'absència   de la    baganesa    Núria    Cascante    va    propiciar    un    còmode    triomf    de    la santjoanenca   (40'   i   15''),   és   a   dir,   amb   1'   i   27''   d'avantatge   sobre   la segona     classificada     Sílvia     Segura     (41'     i     42'').     Elisabet     Martín (Fisiologic.com) va ser tercera (42' i 59''). La   concorreguda   cursa   de   5   km   va   reportar   el   triomf   a   Sergi   Ariaca   i Mireia   Mauri. Ariaca   (Sud-amèrica.cat)   es   va   imposar   en   la   classificació masculina   amb   un   temps   de   17'   i   56''.   El   guanyador   va   necessitar   44 segons    menys    que    Yassine    Ezzaydouny    (Cornellà    Atlètic),    segon classificat   (18'   i   40'').   Va   completar   el   podi   Ramon   Noguera   (18'   i   56''). Pel   que   fa   a   les   fèmines,   Mireia   Mauri   (23'   i   12'')   va   vèncer   amb   certa comoditat,   doncs   va   avantatjar   en   quasi   mig   minut   la   segona   atleta   en travessar   la   línia   d'arribada,   Assumpta   Vilà   (23'   i   41'').   Ariadna   García va ser tercera, amb un registre de 24' i 02''. La   inscripció   a   darrera   hora   de   dos   nadons   més,   va   propiciar   que s'estrenés   l'esperada   cursa   de   4,2195   m   per   als   més   joves   aprenents d'esportista.   Nil   Calmet   va   sorprendre   els   seus   oponents   exhibint   una insaciable   voracitat   competitiva   i   es   va   imposar   amb   claredat   amb   un gateig   ràpid   i   felí.   Esperonats   pel   nombrós   públic,   Carla   Serra   i   Aday Tomasa   també   van   completar   el   recorregut.   Serra   va   va   ser   segona   i Tomasa va completar el podi. Regió7.cat